TM Tønder måtte nøjes i debuten

TM Tønder og Elitesport Vendsyssel mødtes i, hvad der skulle vise sig at blive et højdramatisk opgør, hvor tilskuerne måtte alle følelserne igennem. Det startede ellers helt fint, da TM Tønder spillede en fremragende 1.halvleg. Efter 7 minutter var stillingen helt lige, til trods for at TM Tønder allerede havde spillet 4 minutter i undertal. Stille og roligt trak vi dog fra til 6-4 og 9-6.

Det kunne have set endnu bedre ud, hvis ikke vi havde brændt 3-4 100% chancer, men efter 27 minutter stod der alligevel 14-9 på tavlen. 15 sekunder før pausen brændte en ellers velspillende Kristoffer Vestergaard et straffekast og de to hold kunne gå til pause ved stillingen 14-10. Føringen burde dog have været væsentlig større og kampen burde have været lukket. Det var også et veltilfreds hjemmepublikum der allerede i pausen havde sat 2 point på kontoen.

Fra 2 halvlegs start var vi foran med 4 og halvandet minut i overtal, men det var ESV der kom bedst ud af perioden. De scorede de tre første mål og Kristoffer Vestergaard brændte endnu et straffekast og det er vi slet ikke vant til fra hans hånd. Med to gode aktioner fra Jesper Redlefsen kunne TMT igen bringe sig foran med tre, men generelt var vores angrebsspil mere forkrampet og nervøst.

ESV havde fået mere styr på Kristoffer Vestergaard og godt nok scorede Malte Schnoor et par mål, men venstre siden fungerede ikke optimalt og nervøse spillere lavede for mange fejl. ESV bragte sig foran 17-18 og der blev byttet mål indtil 20-21. Jaris Tobeler havde overtaget straffekastene og han var iskold i den disciplin og efter 56.26 minutter kunne Andreas Hampe bringe os foran 23-22. ESV fik hurtigt udlignet og med 49 sekunder tilbage fik de et straffekast som de scorede på.

TMT var på bolden resten af kampen og med 6 sekunder tilbage blev Andreas Hampe nedlagt så voldsomt uden for tremeter linien at ingen var i tvivl om at der skulle gives rødt kort og straffekast til TMT. Dommerne ville det dog anderledes og smed både Hampe og ESV’s Oliver Prince ud i 2 minutter. Til pibekoncert fra publikum over den kendelse lykkedes det Vestergaard at tilkæmpe sig et straffekast som skulle tages i overtiden. Jaris Tobeler tog bolden og heldigvis var han kold som is og scorede stensikkert og så kunne vi trods alt beholde det ene point i Tønder.

Heldigvis ved vi at holdet kan præstere meget bedre end det her. Det var vel bare en typisk første runde kamp, men nu er vi i gang og går efter en god præstation i Roskilde på søndag.