TM Tønder slår Rostock

Det var en noget svingende præstation af TM Tønder, da de på 5.dagen efter sommerferien spillede deres første kamp, mod 2.Bundesliga holdet HC Empor Rostock. TM Tønder måtte undvære topscorer Kristoffer Vestergaard, der helt efter aftale først starter sæsonen på mandag. Af de tre keepere, sad Andreas Meyer Eilersen over, ligesom Rune Schmidt. Dermed var der fem nye med i truppen.

TM Tønder startede med Jonas Wilde på mål, Casper Madsen, Thomas Clausen og Mathias Nikolajsen i bagkæden, Viktor Bergholt og Anton Filtenborg på fløjene, samt Tobias Balsby på stregen. Casper Madsen fejrede sit comeback med at score kampens første mål, men ellers var Mathias Nikolajsen den store åbenbaring i starten. Med flotte mål fra ham kunne TMT bringe sig foran 5-3. Tyskernes keeper nappede herefter tre bolde i træk og så stod der 5-6. Nogle indspil fra Rostock kiksede og der blev udlignet til 8-8. Jonas Wilde hev gode redninger op af hatten, og vi kom på 10-8. To udvisninger til TMT gjorde at det hele igen blev lige og ved pausen stod der 14-15 på tavlen.

TM Tønder kom ind til 2.halvleg med et hold der ikke har spillet meget sammen før. Emil Mathiasen, Viktor Berholt, Anton Filtenborg, Tobias Balsby, Livio Klausen, Mathias Nikolajsen og Andreas Hylleberg. Samtid stillede Empor op i stærkeste opstilling og kom ind med rigtig meget fysik. Det gjorde det svært at komme til gode afslutninger, men der blev kæmpet rigtig godt af det usammenspillede TM Tønder hold. Halvvejs i anden halvleg stod der dog 16-22 og Wolle kaldte til timeout.

Herefter kom en sand MUIF kæde på banen. Casper Madsen, Troels Clausen, Thomas Clausen og Jesper Redlefsen har alle haft deres opvækst i slotsbyen. Jaris Tobeler og Rune Hinrichsen fyldte de sidste pladser, mens Emil fortsat vogtede målet. Samtidig skiftede Rostock nogle af deres bærende kræfter ud og det var lige hvad der var brug for til et fantastisk comeback. Hurtigt blev det 20-22, med gode mål af Rune fra stregen og lidt senere kunne Jesper med to kontraløb sikre udligningen til 24-24. Thomas Clausen viste god fysik og lillebror Troels var storspillende. Casper Madsen styrede løjerne og kort efter stod der 28-24. Til slut stod der 31-27 til TM Tønder efter en blandet, men rigtig fin første træningskamp i en stemningsfyldt Klosterhal med flot opbakning til begge hold.