TM Tønder vinder vigtig bundkamp

Tønderrix var tilbage i Tønderhal lørdag eftermiddag, men om det var ham der sendte holdet ind med det helt rigtige spændingsniveau er uvist. Anders Sell var ukampdygtig til kampen og det gav chancen til Rasmus Clausen, der kan se tilbage på en fin præstation, selvom han ikke kom på tavlen. I målet stod Simon Egtved fra start og det skulle vise sig at være en god ide.

Odense startede med at sende en bold på overliggeren og fire minutter senere stod der 3-0 til TM Tønder. Simon tog godt fra i målet og TM Tønder lignede alt andet end et bundhold. Forsvaret stod fremragende, Lars Kooij og Teis Horn styrede og tacklede godt af. Efter 14 minutter stod der 9-3 og Odense tog timeout. Christian Trans kom ind i Odensemålet og han startede med en redning, hvorefter Jacob Lyck scorede.

Det tog dog ikke pippet fra TM Tønder. Benjamin Holm og Nicklas Buch gjorde hvad der passede dem med Odense forsvaret og 7 minutter før pausen stod der 14-6 til TM Tønder. En udvisning til Lars Kooij gav Odense et par mål, men TM Tønder kunne gå til pause, foran 16-10 efter en flot 1.halvleg med masser af tur i den.

Nu tager vi ikke noget for givet i Tønderhal 2, for de seneste tre hjemmekampe er tabt med et mål, efter at vi er gået ned efter pausen. Det sætter sig mentalt og det var ikke anderledes denne gang. En stærk Mikkel Ebeling startede med at score til 17-10, men bl.a. 3 mål i rap af Mikkel Søby fik Jan paulsen til at tage timeout ved stillingen 18-15 efter 36 minutter. Det virkede og med to mål af Thomas Clausen og et af Benjamin Holm bragte TM Tønder sig igen i front med seks mål.

Angrebsmæssigt lykkedes vi ikke mere. Angsten for at smide sejren fyldte for meget og Odense åd sig ind på os. Benjamin og Thomas var efterhånden de eneste der kunne finde huller i Odenses forsvar og passere Trans. Med fire minutter tilbage kom Odense således på 25-24 og selvom Odense ikke har vundet en 1.divisionskamp siden marts, så er de altså et rutineret hold, så nu kunne alt ske.

Med to minutter tilbage får TM Tønder et straffekast og purunge Mikkel Ebeling der havde scoret på sine to første af slagsen, stod nu over for bundrutinerede Christian Trans, der før har afgjort kampe på denne måde. Mikkel Ebeling var iskold og scorede sit vel nok vigtigste mål hidtil for TMT. Odense fik hurtigt reduceret til 26-25 og i næste angreb sendte Thomas Clausen bolden ud over sidelinien og Odense tog timeout. Det resulterede i en håbløs afslutning 10 sekunder før tid og TMT tog timeout. Odense gik i helbanepres og efter et par afleveringer får Thomas Clausen sendt bolden op til Viktor Vlastos der havde sneget sig frem til Odenses felt, og han scorede stensikkert i aller sidste sekund til 27-25.

Det var i den grad en lettelse og godt for mentaliteten, der har lidt så hårdt i hjemmekampene. Tønderhal 2 eksploderede i en sand sejrsrus, mens Odense luskede ud i omklædningsrummet efter endnu et nederlag. Efterfølgende blev Benjamin Holm kåret til kampens spiller.