Truende nederlag vendt til sejr

Truende nederlag vendt til sejr

Bundholdet Tommerup var på besøg i Tønderhallerne, søndag eftermiddag og det var uden forstærkninger fra 1.division, da Rune Schmidt var eneste kontraktspiller på holdet. Holdet var til gengæld forstærket med nogle af de stærke U-19 spillere der netop har vundet deres række i 1.Division B og skal til JM, hvor modstanderne er de to andre puljevindere Skive FH og BSH 2.

Det startede skidt søndag eftermiddag, hvor manglende defensive aktioner gjorde det nemt at komme til scoringer. TMT 2 scorede selv 14 gange i første halvleg og det burde jo være nok til en lille føring, men ikke når man selv lukker 18 mål ind. Morten Mose fortæller:

– “Manglende fokus, koncentration og diciplin gjorde at vi var bagud hele 1. halvleg. 18-14 stod der ved pausen”.

Efter pausen stod forsvaret til gengæld rigtig godt og Mikkel Hansen agerede til tider levende mur mellem stængerne. Til gengæld kneb det med at ramme målet i den anden ende, så 10 minutter efter pausen var Tommerup stadig foran med fire mål. Lidt omrokeringer gjorde dog en stor forskel og da forsvaret stadig stod godt gik Tommerup i syv mod seks. Det hjalp dog ikke det store da Mikkel Hansen stadig tog boldene og med stor præcision satte kontraspillet i gang med lange præcise udkast. Midtvejs fik TMT udlignet og ret hurtigt fik bragt sig foran med fire mål. Tommerup så trætte ud, men det gik også hurtigt. TMT kørte en relativ sikker 32-29 sejr hjem og indtager nu 3.pladsen. Det er Morten Mose fint tilfreds med:

– “Også i begyndelsen af 2. halvleg kneb det. Men stille og roligt fik vi halet ind. Jeg vil gerne rose holdet for altid at tro på de ting vi laver – aldrig gå i panik eller hænge med hovedet. Vi fik stabiliseret defensiven, Mikkel Hansen fik redninger og så efter ca 45 minutter kom vi foran første gang. Til sidst var der ikke rigtig spænding om resultatet, som også blev afgjort af at Tommerup i længden ikke kunne følge med i vores tempo. Her tillægger jeg drengenes træningsiver en stor del af forklaringen. At man træner 3 gange om ugen, både med TMT’s 1 division og med vores u19, der netop har vundet deres u 19 1. div, giver  et rigtig godt træningsmiljø. Et miljø de fleste hold i 3 div  har svært ved at hamle op med. I længden giver det også resultater- og det er, efter min mening, den afgørende forklaring på at vi nu er på 3 pladsen i rækken”.

Hvorfor er det så at TMT 3.division har gang i så god en sæson, det har Morten Mose en rigtig god forklaring på:

– “Det er tydeligt at træningsmiljø og det arbejde der er blevet gjort hele sæsonen igennem har båret frugt. Stille og roligt er holdet kravlet op i tabellen. Efter sejren søndag over Tommerup er holdet nu placeret på 3. pladsen. Vi er en lille og smal trup, og det har efter min mening givet et rigtigt stærkt sammenhold. Et sammenhold, der bevirker at vi kan stå sammen, selvom det ser lidt sort ud. Det gjorde det også i visse perioder af kampen i går”.

På søndag spiller holdet sin sidste kamp, hvor det gælder om at bevare 3.pladsen. TMT 2 spiller hjemme i hal 2, umiddelbart efter førsteholdets hjemmekamp mod Otterup, så bliv i hallen og støt holdet mod DHG Odense 2, der indtager 6.pladsen. Holdet fortjener opbakning, de spiller en rigtig flot gang håndbold.